Zoeken
  • Milena

Heel jezelf en de wereld heelt met je mee!

Wanneer je spiritueel aan het ontwaken bent en aan het groeien bent in bewustzijn, kom je onvermijdelijk een keer uit bij het helen van het innerlijke kind.

Iedereen is kind geweest en veel mensen dragen als volwassene nog oude pijnstukken vanuit hun kindertijd met zich mee en kunnen daardoor nog pijn, verdriet of andere belemmeringen ervaren.

Als volwassene kun je met de uitdaging te maken krijgen om bewust te worden van wat er nog in jou geheeld mag worden. Sommige stukken kunnen vrij duidelijk zijn, maar er kan onbewust ook nog een en ander meespelen.

Hoe jij jouw kindertijd ook ervaren hebt, elke ouder doet wat in zijn of haar vermogen ligt op dat moment. Wat er ook gebeurd is, elke ouder draagt meestal zijn/haar eigen verhaal en dus ook verleden met zich mee. Vaak wordt dit ‘verleden’ vervolgens (onbewust en ongewild) doorgegeven aan het kind. Dat betekent dus dat je als mens niet alleen jouw eigen ervaringen opdoet, maar zelfs hardnekkige gedragspatronen, pijn en verdriet van je ouders bij je kunt dragen.

Zeker als je een gevoelig kind was, of zelfs hooggevoelig, was je waarschijnlijk nog ontvankelijker voor de onverwerkte pijnstukken van je ouders en kun je deze ook eigen gemaakt hebben. Ze noemen dit binnen de psychologie ook wel internaliseren.

Bij het internaliseren sla je dus als het ware deze pijnstukken van de ander in je eigen systeem op. Dit is de reden waarom hardnekkige gedragspatronen (zoals bijvoorbeeld verslavingen) vaak van generatie op generatie doorgegeven worden. Niet alleen voorbeeld doet volgen, maar de cyclus lijkt in stand gehouden te worden doordat onverwerkte pijn en verdriet als het ware opgeslagen lijken te worden in het energetische systeem. En vooral als kind ben je net als een spons die alles opzuigt.

Gelukkig kunnen we als volwassene de verantwoordelijkheid nemen om deze stukken te gaan helen. Ook als deze stukken eigenlijk niet eens van jou zijn, maar aan jouw ouders of voorouders toebehoren. Zolang deze stukken niet geheeld zijn, kunnen deze van generatie op generatie doorgegeven worden. Zelfheling is dus heel belangrijk.

Bewustwording is een belangrijke stap bij heling. Meestal kun je wel aangeven wat je als minder fijn ervaren hebt in je jeugd en waarin je je niet gezien voelde, gekwetst of te kort gedaan voelde. Maar ben je je ook bewust van bepaalde hardnekkige gedragspatronen waarmee je moeite hebt te doorbreken waarvan je eigenlijk niet eens weet waar ze vandaan komen?

Het kan namelijk zelfs zo zijn dat deze patronen niet alleen vanuit je familielijn komen, maar zelfs uit andere levens. En aangezien tijd in andere dimensies niet bestaat, kan het dus zijn dat deze patronen ook in jouw huidige leven (en dus in deze dimensie) voorkomen.

Alles kun je in het hier en nu helen. Daarmee heel je niet alleen het verleden, maar zelfs de toekomst zodat jouw kinderen deze stukken niet meer hoeven te helen. Want wat er niet meer is, kan ook niet doorgegeven worden. Mede daarom is bewustwording zo belangrijk.

Jij kunt de aarde en de mensheid dus helpen door jezelf te helen. Heb compassie voor jezelf, maar ook voor diegenen die jou niet konden geven wat jij nodig had. Als volwassene mag jij nu jezelf geven wat jij gemist hebt. Gun jezelf die liefde. Accepteer en omarm jezelf volledig zodat jij anderen om je heen hiermee kunt inspireren.


Lieve lichtgroet,

Peter

21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

©2019 by De Witte Kamer.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now